Sanko sanat galerisinde, 35 sanatçının karma sergisi

Gaziantep’te sanatın ve sanatçının buluşma noktası haline gelen Sanko Sanat Galerisi’nde 35 sanatçı tarafından karma sergi açıldı.

Sanko sanat galerisinde, 35 sanatçının karma sergisi



Gaziantep’te sanatın ve sanatçının buluşma noktası haline gelen Sanko Sanat Galerisi’nde 35 sanatçı tarafından karma sergi açıldı.

Sergi açılışına Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Elbeyli, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Mehmet Aykanat, Sanko Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Üyesi Murat Köylüoğlu, Sanko Sanat Galerisi Seçici Kurul Üyesi Aslı Özen, Sanko Park yöneticiler ile sanatçılar ve sanatseverler katıldı.

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Elbeyli, 35 sanatçının yer aldığı karma serginin açılışına katılmaktan dolayı gurur duyduğunu söyledi.

“Sanatı ve sanatçılarımızı yaşatmamız gerekir” diyen Prof. Dr. Elbeyli, sanatın, sanatçının canı ve kan damarı olduğuna vurgu yaptı.

Prof. Dr. Elbeyli, “Bu karma sergide çok sevdiğim dostlarım ve arkadaşlarımın eserleri yer alıyor. SANKO’ya sanata ve sanatçıya verdiği değerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Eserlere bakarken gönlümüzün derinliğinde hissetmenizi arzu ediyorum” dedi.

ÖDÜLÜ SANKO VE GAZİANTEP ADINA ALACAĞIM

Sanko Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Üyesi Murat Köylüoğlu ise Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği (BRHD), tarafından sanata ve sanatçıya verdiği desteklerden dolayı SANKO Holding’e ödül vereceğini anımsatarak, bu ödülü, her zaman sanatın ve sanatçının yanında yer alacağına inandığı SANKO ve Gaziantep adına alacağını kaydetti.

GELENEKSEL HALE GETİRMESİ ÇOK ANLAMLI

Gaziantep ve şehir dışından gelen sanatçıların değişik duygu ve düşünceler ile çalışarak güzel eserler çıkartıp sanatseverlere sunmalarını takdire şayan bulduğunu söyleyen İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Mehmet Aykanat da “Gaziantep’in sanatsal faaliyetlerine renk katmaları gurur verici bir olay. Sanko Sanat Galerisi’nin de bu tür karma sergilerini yılda bir geleneksel hale getirmesini çok anlamlı görüyorum.

Bu tür etkinlikleri Türkiye ve Gaziantep gündemine taşıyarak BRHD’den verilen ödül için de SANKO’yu kutluyorum” diye konuştu.

SANKO, SANATÇILAR VE SANATA GÖNÜL VERENLER ARASINDA BİR KÖPRÜ

Yaptıkları işin sanatçılar ve sanata gönül verenler arasında bir köprü görevi olduğuna dikkati çeken Sanko Sanat Galerisi Seçici Kurul Üyesi Aslı Özen ise şöyle devam etti:

“Sanatı sevdirmek adına yılda bir kez karma sergilere yer veriyoruz. Sanko Sanat Galerisi olarak profesyonel çalışan bir kurumuz.

Sizlere renk sunduğumuzu umuyorum. Karma sergide Güzel Sanatlar Fakültesi ve lisesinden öğretmenler ve öğrenciler, resim öğretmenleri ve dışarıdan yıllarca sanat çalışan arkadaşlarımızın eserleri yer alıyor. Öğrencilerimizin eserlerine ise onları teşvik etmek ve daha fazla sevdirmek için yer veriyoruz.”


RESMİ, RENKLERDE TERAPİ OLARAK DÜŞÜNÜYORUM

Sergi açılışına katılan sanatçılardan Meltem Elmacıoğlu ise Sanko Sanat Galerisi’ne çok teşekkür ettiklerini ve bu sayede değişik sanatçıların değişik eserlerini tanıma fırsatı bulduklarını belirtti.

Elmacıoğlu, SANKO sayesinde sadece resim değil, sanatın birçok dalında sanatçılarla tanışmak ve fikir alışverişi sağladıklarının altını çizerek, “Resmi, aslında renklerde terapi olarak düşünüyorum. Her sanatçının yaptığı resimleri de içindeki renkler olarak ifade ettiğini düşünüyorum” vurgusunu yaptı.

RESİM YAPMAK İNSANIN KENDİNİ AŞMASIDIR

Sanatçı Nurten Kale Çatıkkaş de Sanko Sanat Galerisi’nin her yıl yaptığı karma sergilerle Türkiye’ye, Gaziantep ve sanatçıların sesini daha güçlü duyurduğunu bildirdi.

“Burada 35 sanatçının değişik tarzdaki eserleri sergileniyor. Sergide yağlı boya, sulu boya, pastel, akrilik ve guaj malzemelerle değişik tarz eserler yer alıyor” diyen Çatıkkaş, resim yapmayı insanın kendini aşması olarak yorumladı.

Karma sergide, Abdulbandsit Shafi, Apdullah Mugni, Akif Orçan, Aslı Özen, Ayhan Özer, Ayşegül Bakkaloğlu, Cengiz Varol, Elgin Okuducu, Elif Şenel, Emine Şahbaz, Gülay Gün, Habibullah Tajiev, Handan Şahintaş, İbrahim Yıldız, Kerim Kılıç, Meltem Elmacıoğlu, Merve Ölçer, Mizyal Karabiber Nacaroğlu, Mustafa Bencan, Nazlı Güzel, Nazlıcan Bayındırlı, Nida Çağlar, Nurten Kale Çatıkkaş, Obeydullah Tajiev, Öner Çağlar, Özer Çağlar, Özlem Çoşkun, Remziye Oğan, Selda Şener, Sema Fadıloğlu, Semih Mumbuç, Semra Doğru, Sevgi Çağlar, Şaban Pala, Zeynep Elbeyli’nin eserleri yer aldı.

Sanko Sanat Galerisi’nde 35 ressamın 39 eserlerinin yer aldığı sergi, 22 Nisan’a kadar her gün 10.00 – 22.00 saatleri arasında gezilebilecek.

 

 

 

Haber Merkezi
02.04.2016

Yorumlar (0)

+ Yorum Yaz

Diğer Haberler