“Sektörde genç ve dinamik olmanın meyvesi başarı”

Her geçen gün makine parkurunu genişlettiklerini belirten Yırsan Metal Makine Yön. Krl. Bşk. Ahmet Yırtıcı, Türkiye’de 50 firmaya dünyada ise 10’a yakın ülkeye ürün tedarik ettiklerini sektörde genç ve dinamik olmanın meyvesi başarıyı getirdiğini söyledi.

 “Sektörde genç ve dinamik olmanın meyvesi başarı”

 

Her geçen gün makine parkurunu genişlettiklerini belirten Yırsan Metal Makine Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yırtıcı, Türkiye’de 50 firmaya dünyada ise 10’a yakın ülkeye ürün tedarik ettiklerini vurgulayarak sektörde genç ve dinamik olmanın meyvesi başarıyı getirdiğini söyledi.  

Genç ve dinamik yapısıyla sektöre kalite ve inovasyon katan Yırsan Metal ve Makine Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yırtıcı, her geçen gün makine parkurunu genişlettiklerini belirterek, Türkiye’de 50 firmaya dünyada ise 10’a yakın ülkeye ürün tedarik ettiklerini belirtti.

Ahmet Yırtıcı, Fuarlara katılarak şirketlerini daha da ileriye taşıdıklarını vurgulayarak tüm ürünlerinin patentli olduğunu belirtti.

Yırtıcı, asansör sektörüyle ilgili merak edilenleri ve daha fazlasını Ortadoğu Business’ın sorularını yanıtlayarak anlattı:

 

Yırsan Metal ne zaman kuruldu?  Kuruluşundan bu zamana kadar gelişim süreci ile ilgili bilgi verir misiniz?

Şirketimiz 2006 yılında kuruldu ancak kökleri aslında 1990’lı yıllara kadar dayanmaktadır. Genç yaşta başladığım iş hayatımda, çıraklıktan ustalığa giden bir başarı öyküsü vardır. Uzun yıllar aile şirketinde çalıştıktan sonra 2006 yılında Yırsan Metal Makine olarak kendi markamızı kurduk. Gençliğin verdiği azim ve ekibim ile çok önemli başarılara imza attık. Yırsan Metal Makine firması, genç girişimci ve dinamik kadrosu ile sadece Gaziantep değil ülkenin dört bir yanına hizmet veren bir müşteri ağını oluşturmuştur. Bünyemizde otomasyon ve teknolojik makine parkuru ile sektörde adımızı hızla duyurduk. 2019 yılında ilk yurt dışı ihracatımızı yapmaya başladık. Hedefimiz üretimini yaptığımız tüm ürünleri Dünya’ya duyurmak ve markalaşmaktır. Fabrikamızın yönetimi Gaziantep’te bulunmaktadır. Sunduğumuz ürünlerde, asansör EN-81-20 standartlarına uygun olarak yandan ağırlık sistemi, arkadan ağırlık sistemi, ray konsolu, ağırlık konsolu, ray tırnağı, dişli makine şasesi, dişlisiz makine şasesi, ağırlık şasesi, ayarlı kabin pateni, otomatik kapı konsolu, makine kasnak koruma sacı, döküm halat şasesi, borulu çelik dübel gibi çeşitli asansör bağlantı elemanları bulunmaktadır.

 

Üretim tesisiniz ile ilgili bilgi verir misiniz?

Tesisimiz Gaziantep Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi (KÜSGET) Sanayi Sitesi’nde kuruldu. Bizde yaklaşık 7 yıldır buradayız. Gaziantep dahil Türkiye genelinde özellikle Güneydoğu Anadolu bölgesinde ortak iş planları yapıp sektörümüzdeki asansör şirketleri ile dirsek temasında oluyoruz. Yeni ve özel çalışmalar yapıyoruz. Bizim şirketimizin ürettiği alanlar asansörlerin temel parçaları. İnsanların özellikle en çok güvendiği ve ihtiyaç duyduğu asansörlerin demir aksam ve parçalarını yapıyoruz. Yaptığımız bu parçalar Türkiye’nin ve dünyanın bazı bölgelerinde kullanılıyor. Bu durum bizlere de gurur veriyor. Teknolojik alt yapımıza gelince bizler devamlı Türkiye ve dışındaki fuarlara katılıp şirketimizi ne kadar daha ileriye taşırız, makine parkımızı ne kadar daha geliştiririz diye elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz. Ürünlerimiz ve makinelerimiz son sistemdir. Ekstra olarak da makinelerimize özel Araştırma Geliştirme (ARGE) inovasyon çalışmaları yapıp makinelerimizin çalışma gücünü arttırıyoruz. Türkiye genelinde 50’den fazla iş ortağımız bulunmaktadır. Biz 50 firmaya ürün tedarik edebiliyoruz. Bize gelen talepleri hızlı, doğru ve kaliteli bir biçimde yapıyoruz. Ürün ve üretici ağımızın çok geniş olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Üretimleriniz ve yeni ürünleriniz hakkında bilgi verir misiniz?

Bizim ana temel olarak yaptığımız asansör ve bağlantı parçaları aslında tek bir modele dayalıdır. Ancak gün geçmiyor ki dünyada yeni teknolojik ürünler çıkmasın. Bizler de dünyada çıkan yeni teknolojik ürünleri kendi sektörümüz ile birlikte harmanlıyoruz. ARGE ve inovasyon ekibimiz ile birlikte ürettiğimiz ürünleri daha kaliteli, kullanışlı ve sağlam olarak nasıl yapabiliriz diye sürekli olarak çalışma yapıyoruz.  

Sektörünüzde sorun var mı? Sizce çözüm önerileri neler?

Asansör çok önemli bir makinedir. Bizim sektörümüzde asansörün parçalarını, içini, aynasını ve vidalarını ayrı ayrı sektörler yapar. Yani Gaziantep dahil Türkiye genelinde sektörümüz hızlı ve doğru bir şekilde ilerliyor. Bu konuda da bizim sektörümüzde şuanda herhangi bir sorun görmüyorum. Sadece bu sektörümüze nitelikli eleman yetiştirme konusunda üniversitelere çağrıda bulunmak istiyorum. Asansör ve demir aksamını bizim gibi estetik bir biçime çeviren firmalar ile iletişime geçerek üniversiteler de kaynak ve demir bölümündeki insanların istihdamına yönelik ortak çalışma yapılabilir. Yakın zamanda ticaret ve sanayi odası ile iletişime geçip istihdam ile ilgili asansör parçaları ve asansör sektöründeki arkadaşlarımızın personel arayışlarını bulmalarını isteyeceğiz. Yani sektörde nitelikli elemanın yetişmesi ve istihdamın sağlanması için çalışmalarımız olacak.

Kalite konusunda düşünceleriniz neler? Kalite belgeleriniz var ise bilgi verir misiniz?

Bizim kalite belgelerimiz var. Sabah işimizin başına geldiğimizde akşama kadar olan süreçte işimize engel olabilecek herhangi bir belge sorunumuz yok. ISO-9000 ve CE belgelerimiz bulunmaktadır. Sektörümüzü ilgilendiren tüm belgeler bulunmaktadır. Şirketimizin gelişmesi konusunda ciddi patent firmalarıyla çalışıyoruz. Bu arada tüm ürünlerimiz patentlidir. Yani bir gün önce bulup ürettiğimiz ürünlerin patentini bir gün sonra mutlaka alıyoruz.

Dünya ve Türkiye ekonomisini değerlendirerek 2019 yılı sizin için nasıl geçti? 2020 yılındaki hedeflerinizden söz eder misiniz? 

Tüm dünyayı saran bir pandemi sürecini yaşıyoruz. COVİD 19 virüsü 2019 yılının Aralık ayının sonunda çıktığında Türkiye’de ise Mart ayında sarmaya başladı. Bu süre zarfında yaklaşık 4 aydan bu yana tüm dünyada işler durdu. Bu sebeple biz 2020 yılını kapattık. Devletimizin bizlere ve personellerimize vermiş olduğu destek ve krediler ile çok ciddi yaralar almadık. Şu anda sorun yaşamıyoruz. Ancak 2020 yılı bizlere ders yılı oldu. COVİD19 bizlere mesafeli yaklaşmamıza neden oldu ancak işimize dört elle sarılmamıza ve ARGE ile inovasyon çalışmamıza engel olamadı. Bu virüs dünyada her an neler olabileceğini gösterdi. 2020 yılı herkes için kötü bir yıl oldu ancak 2021 yılının çok daha iyi olacağını umuyoruz.

 

Son olarak eklemek istediğiniz konu var mı?

Türkiye genelinde sektörümüze makine üretimi yapan firmalarla sürekli görüşüyoruz. Makine parkurumuzu genişletmek amacıyla devamlı şehir dışına giderek iş görüşmeleri yapıyorum. Buralarda en doğru ve sağlam makineleri alarak makine parkurumuzu genişletiyoruz. 2020 yılında 2 adet makine alarak üretimimiz yüzde 20 oranında arttırdık. Bir yılın yarısı şehir dışına ve yurt dışına gitmekle geçiyor. Burada müşterilerimiz ile kritik yaparak çalışmalarımız hakkında görüşüyoruz. İletişimlerimizi sıcak tutuyoruz. Özellikle ürün gönderdikten 1 hafta sonra ürünümüzle ilgili sorun olup olmadığını araştırıyoruz. Türkiye genelindeki bayilerimizi ve firmaları sürekli ziyaret ediyoruz. Türkiye’de 50’nin üzerinde bayimiz ve ürün verdiğimiz firmalar var. Dünya da ise 10’a yakın ülkeye ürün tedarik ediyoruz. Dünya genelinde yapılan fuarların tüm sektörlere faydalı olacağını düşünüyorum. Fuarlar olmasa dünya markalarına yada kendi sektörümüzdeki insanlara nasıl ulaşabilirdik. Fuarlar çok büyük bir nimettir. Bizler de yaklaşık 5 yıldır fuarlara katılıyoruz. 2021 yılından sonrada inşallah sektörümüzdeki tüm fuarlara katılarak yerimizi alacağız. Gittiğimiz fuarlardan çok ciddi geri dönüşler alıyoruz. Bu arada fuarlar sayesinde de her yıl ortalama yüzde 20 oranında büyüyoruz. Bizlere kendimizi anlatma imkanı verdiği için Ortadoğu Business dergisine çok teşekkür ederiz.

 

 

YIRSAN METAL MACHINE BOARD CHAIRMAN AHMET YIRTICI:

“THE SUCCESS IS THE OUTCOME OF BEING YOUNG AND DYNAMIC IN THE SECTOR”

Stating that they are expanding the machine park every day and stressing that they supply products to 50 companies in Turkey and almost 10 countries in the world, Yırsan Metal Machine Board Chairman Ahmet Yırtıcı expressed that the success is the outcome of being young and dynamic in the sector.

Adding quality and innovation to the sector with its young and dynamic structure and stating that they expand their machine park day by day, Yırsan Metal and Machinery Board Chairman Ahmet Yırtıcı stated that they supply products to 50 companies in Turkey and almost 10 countries in the world.

Emphasizing that they have moved their companies further by participating in the fairs, Ahmet Yırtıcı stated that all their products are patented.

Yırtıcı explained the details and more about the elevator industry by answering the questions of Ortadogu Busıness:

When was Yırsan Metal founded? Could you give information about the development process since its establishment?

Our company was founded in 2006, but its roots actually date back to the 1990s. In my business life that I started at a young age, there is a success story that goes from apprenticeship to mastery. After working in the family business for many years, we established our own brand as Yırsan Metal Machine in 2006. We achieved very important successes with the determination of my youth and my team. With its young entrepreneur and dynamic staff, Yırsan Metal Machine company has established a customer network that serves not only Gaziantep but all over the country. We quickly announced our name in the sector with our automation and technological machinery park. We started to export our first foreign export in 2019. Our target is to announce all the products we manufacture to the World and to brand them. The management of our factory is located in Gaziantep. In the products we offer, the lift complies with EN-81-20 standards, side weight system, rear weight system, rail console, weight console, rail claw, gear machine chassis, gearless machine chassis, weight chassis, adjustable cabin skate, automatic door console, machine pulley. There are various elevator fasteners such as protection sheet, cast rope chassis, tubular steel dowel.

 

Can you give information about your production facility?

Our facility was established in Gaziantep Small Industry Site Building Cooperative (KÜSGET) Industry Site. We have been here for about 7 years. Gaziantep in Turkey, including in particular whether joint work plans with elevator companies in our industry in Southeastern Anatolia, we are in close contact. We do new and special works. The areas produced by our company are the basic parts of the elevators. We make the iron parts and parts of the elevators that people especially trust and need. These parts are used in some parts of Turkey and the world we do. This situation also makes us proud. As our technological infrastructure we are moving continuously participate in trade fairs outside Turkey and how much further our company, we develop our machine park, so how much more we show all our best efforts. Our products and machines are the latest system. As an extra, we do R&D innovation studies specific to our machines and increase the working power of our machines. In Turkey, we have more than 50 business partners. We can supply products to 50 companies. We make the requests that come to us in a fast, accurate and quality manner. We can easily say that our product and manufacturer network is very wide.

Can you give information about your productions and new products?

The elevators and fittings we make as the main foundation are actually based on a single model. However, the day does not pass so that new technological products will not be released in the world. We also blend new technological products coming out in the world together with our own sector. Together with our R&D and innovation team, we are constantly working on how we can make the products we produce with higher quality, useful, and robust.

Do you have problems in your industry? What are your solution suggestions for such problems?

The elevator is a very important machine. In our sector, the sectors make the parts, inside, mirror and screws of the elevator separately. So our industry, including Gaziantep in Turkey is progressing at a fast and accurate way. In this regard, I do not see any problems in our sector at the moment. I just want to call on universities to train qualified staff for this sector. By contacting companies that transform the elevator and iron parts into an aesthetic form, we can collaborate on the employment of people in the welding and iron department in universities. We will be contacting the chamber of commerce and industry in the near future, asking our employees in the elevator sector to find employment related personnel and their search for staff. In other words, we will work to train qualified personnel and provide employment in the sector.

What are your thoughts on quality? If you have quality certificates, can you give information?

We have quality certificates. We do not have any document problems that may prevent our business in the process until the evening when we come to work in the morning. We have ISO-9000 and CE certificates. All documents related to our industry are available. We work with serious patent companies on the development of our company. Meanwhile, all our products are patented. In other words, we definitely get the patents of the products we find and produce the day before.

 

Evaluating the economic situation in the world and in Turkey, how was 2019 for you? Can you talk about your goals in 2020?

We are experiencing a pandemic process that covers the whole world. The COVID 19 virus appeared at the end of December 2019. The winding began in March in Turkey. During this time, things have stopped all over the world for about 4 months. For this reason, we closed the year 2020. We did not receive any serious injuries with the support and loans that our state gave us and our staff. We don't have any problems right now. However, 2020 was a school year for us. COVID19 caused us to approach us at a distance, but it did not prevent us from embracing our business and innovation work with R&D. This virus showed what could happen at any time in the world. 2020 was a bad year for everyone, but we hope that 2021 will be much better.

Is there any topic you would like to add?

We have talks with manufacturing companies of our sector in Turkey on the general machine. In order to expand our machine park, I constantly go out of town and have business meetings. We are expanding our machine park by buying the most accurate and robust machines here. By purchasing 2 machines in 2020, we increased our production by 20 percent. Half of a year is spent going abroad and abroad. Here, we talk about our work by making critical with our customers. We keep our communications warm. In particular, we investigate whether there is a problem with our product 1 week after sending the product. Our dealers and companies in general are visiting Turkey continuously. Our dealers in Turkey and over 50 companies have products we provide. We supply products to nearly 10 countries in the world. I think fairs held around the world will benefit all sectors. How could we reach world brands or people in our industry without fairs? Fairs are a great boon. We have been participating in fairs for about 5 years. After 2021, we will take our place by participating in all fairs in our industry. We get very serious returns from the fairs we went. Meanwhile, thanks to fairs, we grow at an average rate of 20 percent every year. I thank very much to Ortadogu Business magazine for giving us the opportunity to explain ourselves.

 

 

السيد احمد يرتجي رئيس مجلس إدارة شركة يرسان للمعادن والماكينات:

 

" ثمرة الديناميكية والحيوية في القطاع هو النجاح"

 

تحدث السيد احمد يرتجي رئيس مجلس إدارة شركة يرسان للمعادن والماكينات بالقول:" إن شركتنا تقوم بتطوير الاصناف والمنتجات لديها بمرور الزمن وهي تقوم بتقديم المنتجات لديها لنحو 50 شركة محلية ولنحو 10 دول في العالم، مؤكدا أن ثمرة الديناميكية والحيوية في القطاع هو النجاح."

 

السيد احمد يرتجي رئيس مجلس إدارة شركة يرسان للمعادن والماكينات تحدث عن اهمية الابتكارات وجودة المنتج في القطاع ودوره الهام عند توسيع المنتجات لدى الشركة مشيرا إلى ان شركتهم تعمل كمورد لنحو 50 شركة محلية إلى جانب 10 دولة في العالم.

كما نوه إلى مشاركتهم في العديد من المعارض وإن كافة المنتجات لديهم مسجل وحاصلة على براءة الاختراع.

وفي حديثه مع مجلة الشرق الاوسط للأعمال حول قطاع المصاعد وما يتعلق به من التساؤلات في هذا القطاع كما يلي:

 

متى تأسس شركة يرسان ميتال؟ هل بإمكانكم اعطاءنا المعلومات حول تطور الشركة منذ التأسيس إلى يومنا هذا؟

تأسست شركتنا في عام 2006، لكن جذورها تعود في الواقع إلى التسعينات. في حياتي التجارية التي بدأتها في سن صغيرة، وهناك قصة نجاح تنتقل من التلمذة الصناعية إلى الإتقان والخبرة. بعد العمل في الشركات العائلية لسنوات عديدة، أنشأنا علامتنا التجارية الخاصة بنا باسم Yırsan Metal Makine في عام 2006. حققنا نجاحات مهمة للغاية بتصميم وعزم شبابي وفريقي. وبفضل رجل الأعمال الشاب والموظفين الديناميكيين، أنشأت Yırsan Metal Makine شبكة عملاء تخدم ليس فقط مدينة غازي عنتاب بل في جميع أنحاء البلاد. أعلنا بسرعة عن اسمنا في هذا القطاع من خلال مجموعة الأتمتة والآلات التكنولوجية المتطورة. بدأنا في تصدير أول صادراتنا الخارجية في عام 2019. هدفنا هو الإعلان عن جميع المنتجات التي نصنعها للعالم ووضع علامات تجارية عليها. تقع إدارة مصنعنا في غازي عنتاب. في المنتجات التي نقدمها يتوافق المصعد مع معايير EN-81-20من نظام الوزن الجانبي، نظام الوزن الخلفي، وحدة التحكم بالسكك الحديدية، وحدة التحكم في الوزن، مخلب السكك الحديدية، هيكل آلة التروس، هيكل الآلة بدون تروس، هيكل الشاسيه، لوح التزلج القابل للتعديل ، وحدة التحكم الأوتوماتيكية للباب ، بكرة الآلة. هناك العديد من مثبتات المصاعد مثل ورقة الحماية، هيكل الحبل المصبوب، وتد الصلب الأنبوبي وغيره من المعايير المعتمدة.

 

 

هل بإمكانكم إعطاءنا معلومات عن المصنع لديكم؟

تم تأسيس منشأتنا في موقع صناعة التعاونيات (KÜSGET) لبناء مواقع الصناعات الصغيرة في غازي عنتاب. لقد كنا هنا منذ حوالي 7 سنوات. ونعمل على انتاج المصاعد وتقديم الخدمات لكافة تركيا وبالأخص في منطقة جنوب وشرق الاناضول حيث لنا تواصل وثيق معهم. نقوم بأعمال جديدة ومميزة. القطع التي تنتجها شركتنا هي الأجزاء الأساسية للمصاعد. نصنع الأجزاء الحديدية وأجزاء المصاعد التي يثق بها الناس ويحتاجون إليها بشكل خاص. تستخدم هذه الأجزاء في تركيا وبعض انحاء العالم. هذا الوضع يجعلنا أيضا فخورين. نظرًا لبنيتنا التحتية التكنولوجية، فإننا نتحرك باستمرار للمشاركة في المعارض التجارية خارج تركيا ومدى تقدم شركتنا، فنحن نطور مجمع الماكينات الخاص بنا، لذا كم نظهر أفضل جهودنا. منتجاتنا وآلاتنا منتجة وفق أحدث الانظمة التكنولوجية. كما نقوم بدراسات ابتكار في البحث والتطوير خاصة بأجهزتنا ونزيد من قوة عمل أجهزتنا. في تركيا لدينا أكثر من 50 شريكًا تجاريًا. يمكننا توريد المنتجات إلى 50 شركة. نقدم الطلبات التي تصل إلينا بطريقة سريعة ودقيقة وذات جودة. يمكننا القول بسهولة أن شبكة منتجاتنا وشركتنا المصنعة واسعة جدًا.

 

هل بإمكانكم اعطاءنا معلومات حول المنتجات الجديدة لديكم؟

المصاعد والتجهيزات التي نصنعها كمنتج رئيسي لنا تستند في الواقع على نموذج واحد. ومع ذلك، لا يمر اليوم حتى لا يتم إصدار المنتجات التكنولوجية الجديدة في العالم. نحاول المزج أيضًا المنتجات التكنولوجية الجديدة التي تخرج في العالم مع قطاعنا الخاص. بالتعاون مع فريق البحث والتطوير والابتكار لدينا، نعمل باستمرار على كيفية جعل المنتجات التي ننتجها بجودة أعلى ومفيدة وقوية.

 

هل هناك مشاكل في قطاعكم؟ وماهي الحلول برأيكم؟

لا يكفي قول كلمة المصعد فقط. في قطاعنا، تقوم القطاعات بصنع أجزاء المصعد من الداخل والمرايا والبراغي بشكل منفصل. لذا فإن صناعتنا، بما في ذلك غازي عنتاب في تركيا تتقدم بطريقة سريعة ودقيقة. في هذا الصدد، لا أرى أي مشاكل في قطاعنا في الوقت الراهن. أريد فقط أن أدعو الجامعات لتدريب موظفين مؤهلين لهذا القطاع. من خلال الاتصال بالشركات التي تحول المصعد وأجزاء الحديد إلى شكل جمالي، يمكننا التعاون في توظيف الأشخاص في قسم اللحام والحديد في الجامعات. سوف نتصل بغرفة التجارة والصناعة في المستقبل القريب، لنطلب من موظفينا في قطاع المصاعد العثور على موظفين ذوي صلة بالبحث عن عمل والبحث عن موظفين. وبعبارة أخرى، سنعمل على تدريب الموظفين المؤهلين وتوفير فرص العمل في هذا القطاع.

 

ماهي وجهات نظركم في مجال الجودة؟ هل لديكم شهادات الجودة إن وجدت هل يمكنكم اعطاءنا المعلومات حول الشهادات تلك؟

لدينا شهادات الجودة. ليس لدينا أي مشاكل وثيقة قد تمنع عملنا في العملية حتى المساء عندما نأتي للعمل في الصباح. لدينا شهادات ISO-9000 CE وتتوفر جميع الوثائق المتعلقة بصناعتنا. نحن نعمل مع شركات براءات الاختراع الجادة في تطوير شركتنا. وفي الوقت نفسه، والمنتجات لدينا حاصلة على براءة اختراع. وبعبارة أخرى، نحصل بالتأكيد على براءات اختراع المنتجات التي نجدها وننتجها في اليوم الذي يلي الانتاج.

 

 

لو عملتم تقييم الاقتصاد في تركيا وفي العالم، كيف تقيمون عام 2019 بالنسبة لكم؟ ما هو اهدافكم بالنسبة لعام 2020؟

إننا نمر بفترة وباء انتشر فيه الفيروس كورونا على مستوى العالم كله. هذا الفيروس ظهر في تركيا نهاية ديسمبر 2019. في تركيا وبدأ يتنشر في مارس. خلال هذا الوقت، توقفت الأشياء في جميع أنحاء العالم لمدة 4 أشهر تقريبًا. لهذا السبب، أغلقنا عام 2020. لم نتلق أي إصابات خطيرة بالدعم والقروض التي قدمتها لنا دولتنا وموظفينا. ليس لدينا أي مشاكل الآن. ومع ذلك، كان عام 2020 بالنسبة لنا عامًا قاسيا لنا علينا ان نستخلص منه درسا قاسيا. تسببنا COVID19 في الاقتراب منا عن بُعد، لكنه لم يمنعنا من تبني أعمالنا وابتكارنا مع البحث والتطوير. أظهر هذا الفيروس ما يمكن أن يحدث في أي وقت في العالم. كان عام 2020 عامًا سيئًا للجميع، لكننا نأمل أن يكون عام 2021 أفضل بكثير.

 

هل لديكم ما تودون إضافته في أخر اللقاء معكم؟

لدينا محادثات مع الشركات في تركيا لتصنيع الماكينات في قطاعنا. من أجل توسيع ساحة الآلة والماكينات الخاصة بنا، أذهب دائمًا خارج المدينة واعقد اجتماعات عمل مع الشركات الاخرى. نحن بصدد توسيع مجموعة الماكينات من خلال شراء أكثر الآلات دقة وقوة هنا. من خلال شراء جهازين في عام 2020، قمنا بزيادة إنتاجنا بنسبة 20 بالمائة. ونحن نقضي نصف العام في السفر للخارج. هنا، نكون دائما على تواصل مع عملائنا. نحافظ على اتصالاتنا دافئة مع شركائنا. على وجه الخصوص، نحقق فيما إذا كانت هناك مشكلة في منتجنا بعد أسبوع واحد من إرسال المنتج. يزور تجارنا وشركاتنا بشكل عام تركيا باستمرار. لدى وكلائنا في تركيا ونقدم خدمة التوريد لأكثر من 50 شركة في تركيا نقوم ايضا بتزويد المنتجات إلى ما يقرب من 10 دول في العالم. أعتقد أن المعارض التي تقام حول العالم ستكون مفيدة لجميع القطاعات. كيف يمكننا الوصول إلى العلامات التجارية العالمية أو الأشخاص في صناعتنا بدون معارض؟ المعارض لها قيمة عظيمة. لقد شاركنا في المعارض لمدة 5 سنوات. بعد عام 2021، سنأخذ مكاننا من خلال المشاركة في جميع المعارض في صناعتنا. نحصل على عوائد وردود مهمة للغاية من المعارض التي ذهبنا إليها. في هذه الأثناء، بفضل المعارض، ننمو بمعدل 20 بالمائة كل عام. كما اقدم كل الشكر والامتنان لمجلة Ortadoğu Business الشرق الاوسط للأعمال لمنحنا الفرصة واللقاء معكم لتقديم شركتنا والتعريف بها عبر مجلتكم.

 

 

 

 

Haber Merkezi
22.07.2020

Yorumlar (0)

+ Yorum Yaz

Diğer Haberler