Gaziantep’in yıldızları ödüllendirildi

    Gaziantep Sanayi Odası (GSO), kent ve ülke ekonomisinin büyümesine güç katan Gaziantep’in yıldız sanayicilerini ödüllendirdi

    Gaziantep’in yıldızları ödüllendirildi

    Gaziantep Sanayi Odası (GSO), kent ve ülke ekonomisinin büyümesine güç katan Gaziantep’in yıldız sanayicilerini ödüllendirdi.

    GSO tarafından düzenlenen “2015 Gaziantep’in Yıldızları Ödül Töreni’’, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da katılımıyla, Gaziantep Abdulkadir Konukoğlu Spor ve Kültür Merkezinde yapıldı.Tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, GSO tanıtım filmi gösterilmesiyle başladı.

    Törenin açılış konuşmasını yapan GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, bu mutlu günlerinde kendilerini yalnız bırakmayarak törenlerini onurlandıran Şimşek ve Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ederek , Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde 130 bin kişiye istihdam sağlandığını ve 925 fabrikanın faaliyet gösterdiğini, 5. Bölgede 117 fabrikanın inşaatının da devam ettiğini söyledi.

     “İhracatçılarımız, bizlere ayrı bir gurur yaşatıyor.’’ diyen Konukoğlu, dış piyasalarda zor bir yıl geçmesine rağmen Gaziantep’in en fazla ihracat yapan ilk 10 şehir içerisinde 5’inci sıraya yükselmeyi başardığına vurgu yaptı. Konukoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’nin ilk 1000 ihracatçı firması listesinde 64 firmamız, 1000 büyük sanayi kuruluşu arasında 55 firmamız yer alıyor. En fazla endüstriyel tasarım başvurusu yapan 2’nci il ve en fazla marka-patent başvurusu yapan 6’ncı il konumundayız. Burada sayamayacağımız daha pek çok başarılarımız var. Bütün bunları, bu salonu dolduran iş adamlarına borçluyuz.Her birini tek tek kutluyor, yürekten alkışlıyorum.’’

 

     KARŞILIKSIZ ÇEKE TEKRAR HAPİS GELSİN

     Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da konuşmasında, iç piyasada sıkıntı olduğunu belirterek “Son bir yılda, karşılıksız çeklerde tutar bazında artış %86. Bundan dolayı bir talep var; tekrar çeke hapis gelsin. İş dünyası olarak da vadeli çeklerde barkotlu çeki kullanın.” dedi.

 

     TÜM İŞ ADAMLARI BİRER YILDIZ

     Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya da, elindeki sermayeyle riskler alarak, gecesini gündüzüne katarak çalışan tüm iş adamlarının birer yıldız olduğunu ifade etti.

 

    KUTUP YILDIZI OLMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

    Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise Gaziantep'in yıldızların anası olan kutup yıldızı olma hedefiyle çalışmalar yürüttüğünü dile getirdi.

 

     AR-GE VE TASARIMA DESTEK VERECEĞİZ

     Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ise, Türkiye'nin zor bir dönem ve küresel konjonktürden geçtiğini belirtti. Türkiye'deki yatırım ortamının mükemmel olmadığını, iş adamlarının birçok soruna rağmen başarılı çalışmalarıyla kahraman haline geldiğini dile getirdi. Şimşek, bu ortamı daha makul seviyeye getirmek için başta Ar-Ge ve tasarım olmak üzere destekler vermeye devam edeceklerini kaydetti. Türkiye'nin iyi bir dönem geçirdiğini, bunu sürdürmek gerektiğini ifade eden Şimşek, Türkiye'nin genç nüfusuyla büyük bir fırsat penceresine sahip olduğunu, yapılacak reformlarla da bu fırsatı kullanacaklarını kaydetti.

 

 

 

Haber Merkezi
19.03.2016

Yorumlar (0)

+ Yorum Yaz

Diğer Haberler