" إن لارتفاع الكلفة المالية في القوة العاملة سيلحق الضرر لكلا من العامل وصاحب العمل"

تحدث السيد عدنان اونفردي، رئيس مجلس غرفة الصناعة في مدينة غازي عنتاب عن موضوع الحديث المتداول حول رفع الحوافز إلى الضعف من قبل ارباب العمل والمطروح من صندوق تأمين البطالة وإن هكذا موضوع يشكل قلقا في قطاع العمل والعمالة بقوله:" إن هكذا قرارات في فترة

" إن لارتفاع الكلفة المالية في القوة العاملة سيلحق الضرر لكلا من العامل وصاحب العمل"

GSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI ADNAN ÜNVERDİ:

Gaziantep şehrinde Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Adnan Unverdi:

"İŞGÜCÜ MALİYETLERİNDEKİ ARTIŞ İŞÇİ VE İŞVERENE DARBE VURUR"

"İşgücündeki yüksek mali maliyet hem işçiye hem de işverene zarar verecektir.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, işsizlik sigortası fonu işveren primlerinden iki katına çıkacağı söylentileri iş dünyasında kaygıyla karşılandığınız belirterek, "Bıçak sırtı vurur ”dedi.

Gaziantep İlinde Sanayi Odası Başkanı Sayın Adnan Ünverdi, işverenler tarafından zayıflamaya teşvik edilen ve işsizlik sigortası fonu tarafından gündeme getirilen tartışma konusu hakkında konuştu. İş Çalışanlar için çalışmayı güvence altına almadaki zorluklara ve zorluklara rağmen ayakta durma ve kararlılık, aynı zamanda hem işçiye hem de işverene acı verici bir darbe oluşturacaktır.

GSO Başkanı Adnan Ünverdi, Koornavirüs (COVID-19) seçtiğiniz sanayicilerin üretim ve ihracatta büyük kayıplar yaşamına rağmen kullandığınız belirterek, "Kamu tarafından başlatılmaktadır. Değildir. İşçi ve işverenin birlikte mücadele etmek süreçte işgücü maliyetlerindeki artışın istihdama olumsuz yansımaları içindir. Kamu ve özel uygulamalar omuz omuza uygulamak yürütecek ve mücadele etmeli önemlidirlik adına önemli bir girişte, yapıcı ve onarıcı kararların devam ettiği en büyüktennimdon

Biz her zamana devletimizin yanındayız ve yanında olmaya da devam edeceğiz diyen Ünverdi, “İş dünyası olarak koşullar ne olursa olsun ülkemiz için çalışmaya ve üretmeye devam ediyoruz. Ancak yükümüz ağır ve yolumuz uzun. Bugünleri atlatabilmemiz adına Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve hükümetimizden beklentimiz yasa taslağından vazgeçilerek, işgücü maliyetlerinin yükselmesinin önüne geçilmesidir. Ancak bu şekilde zorlukları aşabilir ve bir toparlanma sürecine girebiliriz” ifadelerini kullandı.

صرح السيد عدنان أنفيردي، رئيس مجلس إدارة غرفة الصناعة في مدينة غازي عنتاب ، بأن الصناعيين واصلوا عملهم على الرغم من الخسائر الكبيرة في الإنتاج والصادرات خلال فترة انتشار وباء كوفيد -19 (COVID-19) ، بقوله:" " ليس من الممكن فهم الجهود المبذولة لزيادة أقساط التأمين ضد البطالة من 3 في المائة إلى 6 في المائة مع توفير دعم مختلف لحماية العمالة من قبل القطاع العام. في هذه العملية حيث يكافح العامل وصاحب العمل معًا، سيكون للزيادة في تكاليف العمالة آثار سلبية على العمالة. وإننا كلنا امل ان يتم اتخاذ قرارات بناءة في مجال العمل والعمالة حيث لاحظنا كيف كان العامل سواء في القطاع العام او الخاص يعمل جنبا إلى جنب في هذه الفترة العصيبة في مجال مكافحة الفيروس”.

“Her zaman ülkemizle birlikteyiz, şartlar ne olursa olsun onlarla çalışmaya devam edeceğiz, şartlar ne olursa olsun ülkemizin üretimine ve üretimine devam ediyoruz. Ancak uzun yol ve zor ve omuzlarımızda ağır bir yük var. Başkanımızın ve hükümetimizin tasarıyı bırakarak işgücü maliyetlerindeki artışı engellemesini bekliyoruz. Taslağı terk ederek zorlukların üstesinden gelebilir ve zirveye çıkma ve güçlenme sürecine girebiliriz. "

 

 

 

 

 

Haber Merkezi
28.07.2020

Yorumlar (0)

+ Yorum Yaz

Diğer Haberler