Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu , Doğulu fındık işçilerine sahip çıktı

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Doğu ve Güneydoğu’dan fındık işçiliği yapmak amacıyla Karadeniz’e gelen Kürt asıllı vatandaşların, bölgeden uzaklaştırılması veya kovulmasının kesinlikle mümkün olmadığını söyledi.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu , Doğulu fındık işçilerine sahip çıktı

Vali Balkanlıoğlu yaptığı açıklamada, Karadeniz Bölgesi’ne fındık işçiliği yapmak amacıyla Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinden gelen vatandaşların ‘ekmeğinin peşinde olan insanlar’ olduğunu belirterek, “Bu vatandaşlarımıza bölgeyi yasaklamak, terör örgütünün ekmeğine yağ sürmek olur. Ayrıca bu vatandaşlarımız, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır ve seyahat etme, yerleşme ve mülk edinme gibi haklara sahiptir” dedi.

“Ekmeğinin peşinde olan insanlar”

Vali Balkanlıoğlu, şöyle konuştu: “Doğu ve Güneydoğu’dan gelen fındık işçileri uzun yıllardır (bölgeye gelip) çalışan insanlar. Ekmeğinin peşindeki mağdur insanlar. Çadırlarda kıt imkanlarla çok cüzi paralarla çalışan insanlar. Bu işe ihtiyaçları olduğu için geliyorlar. Ekmeğinin peşinde olanlar. Bunlar Türk vatandaşıdır. Her türlü haklardan istifade ediyorlar. Terör örgütü ‘Kürtler ikinci sınıf insan muamelesi görüyor’ diyor, ‘Biz bölünelim kendi bayrağımız altında özgür yaşayalım’ diyorlar. Bu işçilere buraları yasaklamakla kimin ekmeğine yağ sürmüş oluyoruz? Hani diyoruz, biz bu memleketi birlikte kurduk, kız alıp verdik, kardeşiz, Müslüman'ız, Türk’üz, batarsak hepimiz batarız, Çanakkale’de şurada burada koyun koyuna yatıyoruz, ayrımız gayrımız yok. Bunu savunuyoruz. Ama tersi yapmak 'Ordu’ya sokmuyor bunları' diyecek. Bunlar Türk vatandaşı değil mi? Seyahat ve yerleşme, istediği yerde çalışma hakkı yok mu? Mülk edinme hakkı yok mu, var. Niye sokulmuyor o zaman? Lafın nereye gideceğinin bilincinde olmak lazım. Birçok Ordulu bunlarla kardeş gibi olmuş. Devamlı çalışan var. Bunların içinde yanlış yapan varsa gereken yapılır. 20 senedir burada bu insanlar. Ordu göç verdiğinden dolayı burada yaşlı insanlar kalmış fındığını toplayamıyor, mecburuz. Gürcistan’dan kaçak işçi getirip çalışanlar var. Burada çalışması için çalışma izni alınması lazım. Kaçak çalıştırırsan adam başı 10 bin TL ceza var. 10 işçi çalıştırsan 100 bin TL yapar. Zaten fındık yok.”

“Topçam saldırısı için soruşturma başlatıldı”

Vali Balkanlıoğlu, 31 Temmuz tarihinde Ordu’nun Mesudiye ilçesi Topçam bölgesinde meydana gelen 3 askerin şehit ve 2 askerin yaralanmasıyla sonuçlanan terör eyleminde güvenlik güçlerinin bir ihmali olup olmadığı konusunda soruşturmanın devam ettiğini belirtti. Adli soruşturmayı Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, idari soruşturmayı Jandarma Giresun Bölge Komutanlığı’nın yaptığı belirten Vali Balkanlıoğlu, soruşturma bitmeden bir şey söylemenin mümkün olmadığını kaydetti.

“Vatandaş avcı bile görse ihbar ediyor”

Karadeniz Bölgesi’nin yapısı ve dokusu itibariyle terör örgütüne destek verecek bir yapısı olmadığını ifade eden Vali Balkanlıoğlu, “Örgüt bu tür eylemlerle motivasyon aşılamak, bölge halkını korkutmak ve turizmi baltalamak istiyor. Terör haberlerinin sosyal medyada çok yer alması da onların ekmeğine yağ sürüyor. Buradaki (Karadeniz) güçlerimiz takviye amaçlı Doğu ve Güneydoğu’ya (operasyonlara) gidiyor. Buralarda eylem yapılıyor olması, oralardan bu güçlerin oralara takviye amaçlı gitmemesini hedefliyor. Karadeniz’in her tarafı ormanlık, yeşillik. Herhangi bir ormanlık alandan 30 saniye bile sürmüyor mevzilenmek ve vurup kaçmak. Bu tabi bizi rahatsız ediyor. Bölge halkının güvenlik güçlerine büyük desteği var. Her türlü ihbar geliyor. Avcı görseler bile ihbar geliyor. Önümüzdeki günlerde inşallah etkisiz hale getirilecektir” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

Haber Merkezi
16.08.2016

Yorumlar (0)

+ Yorum Yaz

Diğer Haberler