Şehitkamil meclisi Fetö darbe girişimini kınadı

Gaziantep Şehitkamil Belediye Meclisi, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki başarısız darbe girişimini yayımladığı bildiriyle kınadı.

Şehitkamil meclisi Fetö darbe girişimini kınadı

Toplantı öncesi konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Bizim ortak paydamız vatan toprağımız, bayrağımız. Bu bayrak altında ilelebet yaşamak adına elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz” dedi.

TOPLANTI SAYGI DURUŞU VE İSTİKLAL MARŞI İLE BAŞLADI

Şehitkamil Belediye Meclisi, 2016 yılı Ağustos ayı 1. birleşim gündemindeki maddeleri görüşmek için toplandı. Toplantı, darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitler için 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu başkanlığında toplanan Şehitkamil Belediye Meclisi, Fetullahçı Terör Örgütü’ne mensup bir gurup cuntacı tarafından 15 Temmuz gecesi başlatılan ve 16 Temmuz günü başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişimini kınayan ortak bir bildiri yayımladı. Meclis’teki tüm gurupların ortak imzasıyla hazırlanan bildiriyi AK Parti Şehitkamil İlçe Başkanı ve AK Parti Meclis Üyesi Halil Uğur, CHP Meclis Üyesi Ahmet Baydilek ile MHP Meclis Üyesi Durdu Ergin okudu.


BİZİM ORTAK PAYDAMIZ VATAN TOPRAĞIMIZ, BAYRAĞIMIZ

Toplantı öncesi açıklamada bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Maalesef 15 Temmuz günü ülkemizde bir darbe girişimi oldu. Allah’a şükür, Allah’ın inayeti, vatandaşlarımızın da vermiş olduğu destekle bu darbe girişimi püskürtüldü. Millet, bir arada olduğu müddetçe bu ülke üzerinde hesabı olanların hesabı ters dönecek. Darbe girişimi sonrası siyasi partilerin ayrımları, sivil toplum kuruluşların ayrımları, etnik kökenlerin ayrımı söz konusu değil. Bizim ortak paydamız vatan toprağımız, bayrağımız. Bu bayrak altında ilelebet yaşamak adına elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz” diye konuştu.

İNSANLIK DIŞI HAREKETLER

FETÖ ve işbirlikçilerinin insanlık dışı hareketler sergilediğini kaydeden başkan Rıdvan Fadıloğlu, “Malum terör örgütü FETÖ ve onun işbirlikçilerinin; TBMM, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Başbakanlık, Genelkurmay Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, MİT yerleşkesi, Boğaziçi Köprüsü, emniyet binalarımız ve birçok askeri tesisimize acımasızca yaptığı bu saldırıyı kınamamak mümkün değil. Bunlar insanlık dışı hareketler. Bizim bundan sonraki süreçte birliğimizi, beraberliğimizi daha da arttırarak, hainlere fırsat vermememiz gerekiyor. Yazılı ve görsel basından takip ettiğiniz üzere bir anlık ve küçük bir organizasyon şeklinde olan bir işlem değil. Yılların organizasyonu, iğne oyası şeklinde yavaş yavaş işlediler ve bu noktaya getirdiler. Ama onlar, yapmış oldukları 40 yıllık hesapların üstünde Allah’ın hesabıyla ve milletin de desteğiyle yerle yeksan oldu. Fakat biz bundan kendimize ders çıkarıp, bundan sonraki süreçte de bu ülkenin birliği ve bütünlüğü için elimizden gelen gayreti hep birlikte göstereceğiz. Bu menfur saldırı ve acımasız saldırıyı hep birlikte kınıyoruz. Şehitlerimize yüce Allah’tan rahmet, Gazilerimize acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Toplantı sonrası Şehitkamil Belediye Meclisi Üyelerine, Türk Bayrağı verildi.

Haber Merkezi
01.08.2016

Yorumlar (0)

+ Yorum Yaz

Diğer Haberler