“Üyelerimiz odamızın gücünden daha fazla faydalanmalı”

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “ Firmalarımızın ve sektörlerimizin sunmuş olduğumuz hizmetlerden ve hayata geçirdiğimiz projelerden daha fazla faydalanmasını istiyoruz” dedi.

“Üyelerimiz odamızın gücünden daha fazla faydalanmalı”

 

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “Uzmanlık merkezi haline getirdiğimiz BTSO bütün üyelerimiz için önemli fırsatlar barındırıyor. Firmalarımızın ve sektörlerimizin sunmuş olduğumuz hizmetlerden ve hayata geçirdiğimiz projelerden daha fazla faydalanmasını istiyoruz” dedi.

29. Meslek Komitesi toplantısında konuşan Burkay, “Sektörümüzün 2023 yılı için belirlemiş olduğu 10 milyar dolarlık ihracat hedefi var. Bu hedeflere ulaşabilmek adına gerek Ur-Ge gerekse de Küresel Fuar Acentesi ve Ticari Safari gibi ihracatımızı artırmaya dönük çok önemli projelerimiz var. Bu projeler, firmalarımıza büyük güç katıyor. Sektör temsilcilerimizin Odamızın gücünden daha fazla faydalanmalarını bekliyoruz” diye konuştu.

Küçük ve orta ölçekli işletmelerin rekabet ve ayrışma yerine üretim ve ticaret zinciriyle verimliliklerini artırmayı hedefledikleri KOBİ OSB projesine de işaret eden Burkay, “Bu proje dünyada çok güzel bir iş modeli. Sektörlerin birbirleriyle sinerjisini değere dönüştürecek bir yapıyı inşallah Bursa’da da hayata geçiriyoruz. Mobilya sektör temsilcilerimizin de başvurularıyla birlikte yaklaşık 2 bin 500 firmamızdan 12 milyon metrekarelik yer talebi aldık. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ve yerel yönetimlerimizle de sürekli irtibat halindeyiz. Bursa’mızın ve ülkemizin vizyon projesi TEKNOSAB’da hızlı bir şekilde yol aldık. Şehrin yükünü de hafifletecek olan KOBİ OSB projesinin TEKNOSAB’dan da hızlı bir şekilde hayata geçeceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Haber Merkezi
04.02.2018

Yorumlar (0)

+ Yorum Yaz

Diğer Haberler