"ما پروتکل ساخته شده در سوچی را پشتیبانی می کنیم"

سفیر ایران در آنکارا ، محمد فرازمند ، گفت که ایران به شدت از پروتکل در سوچی حمایت می کند.

"ما پروتکل ساخته شده در سوچی را پشتیبانی می کنیم"

İRAN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ MUHAMMED FARAZMAND:

سفیر ایران آنکارا محمد فرازمند:

“ SOÇİ’DE YAPILAN PROTOKOLÜ DESTEKLİYORUZ”

"ما پروتکل ساخته شده در سوچی را پشتیبانی می کنیم"

 İran Ankara Büyükelçisi Muhammed Farazmand, İran’ın Soçi’de yapılan protokolü güçlü bir şekilde desteklediğini söyledi.

سفیر ایران در آنکارا ، محمد فرازمند ، گفت که ایران به شدت از پروتکل در سوچی حمایت می کند.

Erzurum’a bir dizi gezi ve ziyaretlerde bulunmak için gelen İran’ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Farazmand Erzurum Valisi Okay Memiş’i makamında ziyaret etti. İlk olarak şeref defterini imzalayan Faranzmand ardından Vali Memiş ile birlikte bir süre sohbet etti.

سفیر ایران در آنکارا محمد فرازمند از اوکای ممیش ، فرماندار ارزروم در دفتر خود دیدار کرد. فرازمند ابتدا دفتر افتخار را امضا کرد و سپس مدتی با فرماندار ممیش گفت و گو کرد.

 

Görüşmede konuşan Büyükelçi Farazmand İran’ın Soçi’de yapılan protokolü güçlü bir şekilde desteklediğini ifade ederek, “Barış Pınarı Harekatından dolayı ziyaretimizde biraz gecikme oldu. Şunu vurgulamak isterim ki ülkeler arasında ki bu konular inşallah çözülür. Dün Soçi’de yapılan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında ki görüşmede sıkıntılar çözüldü. İran’da güçlü bir şekilde bu protokol ve ortaklığa katılarak desteğini göstermiştir. İnşallah bu sıkıntıların hepsi hızlı bir şekilde çözülecektir. Bizim Dış İşleri Bakanımızda desteğini sözlü bir şekilde belli etti. Soçi’de olan görüşmeler ileride ki görüşmelere ön ayak olacaktır. Daha sonra Genoa’da bir görüşme olacak ve Suriye’nin anayasası için görüşmeler devam edecektir” dedi.

در این جلسه ، سفیر فرازمند با ابراز حمایت جدی از پروتکل ایران در سوچی اظهار داشت و گفت ، به دلیل عملیات بهار صلح در دیدارمان کمی تأخیر وجود داشت. من می خواهم تأکید کنم که امیدوارم این مسائل بین کشورها حل شود. دیروز در سوچی، در جلسه بین رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه و ولادیمیر پوتین رییس جمهور روسیه برگزار شد، مشکلات حل و فصل شد. ایران با پیوستن به این پروتکل و مشارکت ، حمایت خود را نشان داده است. امیدوارم همه این مشکلات به سرعت حل شود.  وزیر امور خارجه ما نیز حمایت خود را بطور شفاهی ابراز کرد. مذاکرات در سوچی منجر به مذاکرات آینده خواهد شد. سپس جلسه ای در جنوا برگزار می شود و مذاکرات برای قانون اساسی سوریه ادامه خواهد یافت. "

 

SURİYE’DE Kİ AMACIMIZ TERÖR SALDIRILARINI ENGELLEMEK

هدف ما در سوریه جلوگیری از حملات تروریستی است

Erzurum Valisi Okay Memiş ise Türkiye’nin Suriye’de ki tek amacının sınırda ki terör saldırılarını engellemek olduğunu kaydederek, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak hiçbir ülkenin sınırlarında, toraklarında zerre kadar gözü olan bir ülke değiliz. Lakin sınır ötesinde ülkemize yapılan terörist eylemlere karşıda artık tahammülümüz kalmadı. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde böyle bir operasyon yapıldı. Bizim Suriye’nin toprak bütünlüğüne yönelik bir müdahalemiz ve amacımız katiyen yok. Tek maksadımız o bölgeden Türkiye’ye gelen terör saldırılarını engellemek” şeklinde konuştu.

فرماندار ارزروم اوکای ممیش  با اشاره به این که تنها هدف ترکیه در سوریه جلوگیری از حملات تروریستی در مرزاست، گفت : جمهوری ترکیه کشوری نیست که چشم در مرز و خاک کشوری داشته باشد. با این حال ، ما دیگر نمی توانیم حملات تروریستی علیه کشورمان را تحمل کنیم. چنین عملیاتی با رهبری رئیس جمهور ما انجام شد. ما قطعا قصد مداخله در تمامیت ارضی سوریه را نداریم. تنها هدف ما جلوگیری از حملات تروریستی از آن منطقه به ترکیه است.

Vali Memiş coğrafyada İran ile dostluk içerisinde yaşamak istediklerini de vurgulayarak, “Bu coğrafyada birlikte yaşıyoruz. Dolayısıyla sonsuza kadar dost ve iyi ilişkiler içerisinde yaşamak istiyoruz. Hem devlet politikası açısında hem de vatandaşlarımız açısında bu ilişkilerin çok iyi çok yüksek olması için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz inşallah. Biz Tebriz- Erzurum arasında Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen ile birlikte uçak firmaları ile görüşmemiz var. Hem turistik anlamda hem ticaret anlamında da her iki ülke içinde çok önemli bir gelişme olacağına inanıyorum” diye konuştu.

فرماندار ممیش تأکید کرد که آنها می خواهند در جغرافیای کشور با دوستی با ایران زندگی کنند و گفت: "ما در این جغرافیا با هم زندگی می کنیم. بنابراین ، ما می خواهیم برای همیشه در روابط دوستانه و خوب زندگی کنیم. امیدوارم همه تلاش خود را بکنیم تا اطمینان حاصل شود که این روابط بسیار خوب و بسیار بالا چه از نظر سیاست دولت و چه از نظر شهروندان ما است. بین تبریز و ارزروم ، ما با شهردارمان محمت سکمن با شرکت های هواپیمایی ملاقات داریم. من معتقدم که از نظر گردشگری و تجارت در هر دو کشور یک تحول بسیار مهم خواهد بود.

Görüşmenin ardından Vali Memiş, Farazmand’a Oltu taşı tespih hediye etti.

 پس از این جلسه ، فرماندار ممیش به فرازمند تسبیحی از سنگ التا هدیه کرد.

 

 

 

Haber Merkezi
23.07.2020

Yorumlar (0)

+ Yorum Yaz

Diğer Haberler