“Kompozit üretiminde Bursa’yı üretim merkezi yapmak istiyoruz”

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), geleceğin mesleği olarak görülen kompozit alanında önemli bir projeye imza attı.

“Kompozit üretiminde Bursa’yı üretim merkezi yapmak istiyoruz”

 

     Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), geleceğin mesleği olarak görülen kompozit alanında önemli bir projeye imza attı. BTSO, “İleri Kompozit Malzemeler Temel Eğitimi Projesi” için Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), 2015 yılı destek programı kapsamında destek almaya hak kazandı.

     Türkiye’de rol model projeleri hayata geçiren BTSO, yeni bir eğitim programına daha start  veriyor. Bursa sanayisini sektör çeşitliliğine teşvik etmek için çalışmalarını yürüten BTSO, geleceğin sektörleri arasında gösterilen kompozit konusuna dikkat çeken bir projeye daha start  veriyor. Kompozite yönelik farkındalık oluşturmayı hedefleyen BTSO, “İleri Kompozit Malzemeler Temel Eğitimi”ne başlıyor.

     FİRMALAR DAHA FAZLA UZMANLAŞACAK

 

    “İleri Kompozit Malzemeler Temel Eğitimi” projesi kapsamında, Bursa’daki kompozit malzeme üretimi yapan firmalara 8 gün boyunca 40 saat eğitim verilecek. Bursa bölgesinde bulunan otomotiv, savunma ve havacılık, raylı sistemler, denizcilik ve rüzgar enerjisi alanında faaliyet gösteren kompozit firmalarına yönelik olan eğitimler ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Uzmanlar tarafından verilecek eğitimler sayesinde firmalar ve çalışanları kaliteli bilgiye ulaşabilecekleri gibi aynı zamanda bölgesel kalkınmaya da daha fazla katkı sağlayacaklar.

 

      BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, BTSO öncülüğünde firmalara verilecek olan eğitimlerin kompozit alanında farkındalığı artıracağına dikkat çekti. Kompozitin dünya ve Türkiye ölçeğinde geleceğin sektörleri arasında gösterildiğini belirten Burkay, Bursa’nın da bu sektörden hak ettiği payı alması için çalıştıklarını kaydetti. Burkay, Bursalı firmaların mutlaka “İleri Kompozit Malzemeler Temel Eğitimi”nden faydalanmasının işletmeler için önemli olacağını belirtti.

 

      BURSA’YA MÜKEMMELİYET MERKEZİ KURACAĞIZ

      BTSO öncülüğünde Uludağ Üniversitesi ile birlikte Bursa’da “İleri Kompozit Malzemeler Araştırma ve Mükemmeliyet Merkezi”ni de hayata geçirmeyi hedeflediklerini dile getiren Burkay, kompozit sektörünün katma değeri yüksek ürünler ürettiğini ve Türkiye açısından çok önemli bir sektör olduğunu söyledi. Başkan Burkay, şöyle konuştu: “Bursa’mıza mükemmeliyet merkezlerini kazandırmak istiyoruz. Bursa’nın en az 10 mükemmeliyet merkezine ihtiyacı var. BTSO olarak da BEBKA’nın da mali desteğiyle “Kompozit Malzemeler Araştırma ve Mükemmeliyet Merkezi”nin Bursa’da bir an önce kurulması için çalışmalarımıza devam ediyoruz.”

Haber Merkezi
20.03.2016

Yorumlar (0)

+ Yorum Yaz

Diğer Haberler